Εξισορροπώντας την Επαγγελματική σας Σταδιοδρομία και Αποκτώντας ένα Ψηφιακό MBA

University of Europe Laureate Digital
Εκτύπωση

Το ξεκίνημα ενός μεταπτυχιακού προγράμματος αντανακλά μια αποφασιστική κίνηση για την ενίσχυση της προσωπικής σας ανάπτυξης και τη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας σας. Ένα ψηφιακό MBA είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό – ένας τρόπος, μάλιστα, που ενσωματώνει πολλές πτυχές της σύγχρονης εργασιακής ζωής. Καθώς οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών βασίζονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία, και καθώς οι τεχνολογίες αυτές συνεχίζουν να εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, ένα ψηφιακό MBA αξιοποιεί τα εργαλεία για την ανάλυση των αγορών πλούσιων σε δεδομένα, ώστε να λαμβάνονται, ενημερωμένες, υπεύθυνες και καινοτόμες αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα.

Η επιτυχία σας στην ολοκλήρωση του ψηφιακού MBA εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: το κίνητρο, την πειθαρχία, την οργάνωση και, ίσως το πιο σημαντικό, την ισορροπία. Χωρίς την ισορροπία, είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Αλλά πώς γίνεται αυτό; Είστε ήδη επαγγελματίας πλήρους απασχόλησης, τι χρόνο έχετε για περισσότερες ευθύνες;

 

Σκεφτείτε τις ευκαιρίες

Ένα διαδικτυακό πρόγραμμα είναι μια ευκαιρία για να τεντώσετε και να ενδυναμώσετε τους υπάρχοντες επαγγελματικούς σας μυς και να σπρώξετε περισσότερο τον εαυτό σας. Αντί για αγγαρεία ή χάσιμο του χρόνου σας, σκεφτείτε το σαν ένα συμπλήρωμα στο υπάρχον πρόγραμμά σας – ένα με την προστιθέμενη αξία του χρόνου αποκλειστικά αφιερωμένου στην ανάπτυξη συναρπαστικών νέων ιδεών.

Αναλογιστείτε μερικές από τις βασικές ικανότητες που θα αποκτήσετε σε ένα ψηφιακό πρόγραμμα MBA:

• Κατανόηση του πώς να ακούσετε και να απαντήσετε σε πελάτες στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας

• Κατανόηση και αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων

• Ενσωμάτωση των διαδικτυακών (online) και μη (offline) στρατηγικών μάρκετινγκ

• Ψηφιακή ανάλυση των ευκαιριών και των κινδύνων

• Διερεύνηση νέων τεχνολογιών για επιχειρηματικές λύσεις και καινοτομίες

Ένα ψηφιακό MBA σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε την επιχειρηματική θεωρία πίσω από αυτές τις δεξιότητες, κατανοώντας τις  βέλτιστες πρακτικές, δυο παράγοντες οι οποίοι είναι άμεσα μεταβιβάσιμοι στην επαγγελματική ζωή.

 

Προσαρμόστε το Πρόγραμμα σας

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά των διαδικτυακών πτυχιακών προγράμματα είναι η ευελιξία τους. Μπορείτε να ακούσετε διαλέξεις στο δρόμο για τη δουλειά σας, να ρίξετε μια ματιά στα φόρουμ συζητήσεων κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, να διαβάσετε τις αναθέσεις εργασιών όταν αισθάνεστε περισσότερο σε εγρήγορση, και να χρησιμοποιήσετε τα πιο σταθερά διαγωνίσματα ή ομαδικές δραστηριότητες ως τα θεμέλια πάνω στα οποία θα δομήσετε την εργάσιμη εβδομάδα σας. Ένα ψηφιακό πρόγραμμα σημαίνει ελευθερία για να κάνετε τη δουλειά όταν είστε στην καλύτερη θέση για να αποδώσετε τα μέγιστα – μπορείτε πράγματι να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σας γύρω από το επαγγελματικό σας ωράριο και τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Μην ξεχνάτε, με ένα ψηφιακό MBA μελετάτε ένα πρόγραμμα που είναι άμεσα εφαρμόσιμο στη σταδιοδρομία σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συζητήσετε για την ακαδημαϊκή σας εργασία με τους συναδέλφους σας και να είστε ανοικτοί και διάφανοι σχετικά με άλλες δεσμεύσεις σας. Η σημασία που έχει το ένα για το άλλο σημαίνει ότι λαμβάνετε μια αμοιβαία αποζημίωση.

Όταν ξεκινάτε ένα ψηφιακό πρόγραμμα MBA, δεσμεύεστε για περίπου ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πολύς χρόνος. Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, προσπαθήστε να αποκτήσετε μια αρκετά καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει το ακαδημαϊκό σας πρόγραμμά και σημειώστε τις υφιστάμενες υποχρεώσεις σας. Αυτό θα σας δώσει μια πρώτη εικόνα για το αν η μαθησιακή σας εμπειρία και η επαγγελματική σας ζωή μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα.

Μόλις δείτε το χρονοδιάγραμμα για κάθε ένα από τα μαθήματα που θα ακολουθήσετε, σημειώστε τα στο ημερολόγιό σας. Βρείτε πιθανές συγκρούσεις τις οποίες θα πρέπει να επιλύσετε – ας πούμε, ένα συνέδριο το ίδιο Σαββατοκύριακο που θα πρέπει να παραδώσετε μια περιπτωσιολογική μελέτη.

 

Χρησιμοποιήστε τα δίκτυα υποστήριξης σας

Ναι, μπορεί να χρειαστεί να αναστείλετε ή να περιορίσετε κάποιες δραστηριότητες, όπως ένα ιδιαίτερο χρονοβόρο χόμπι, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτό θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ήσυχης βόλτας, μιας προπόνησης για να ανακουφίσει την πίεση, ή χρόνος με την οικογένεια.

Ζητήστε από τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε να σας υποστηρίξουν. Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι μια δέσμευση ζωής, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου κατά τον οποίο θα πρέπει να στηριχτείτε στους φίλους και στην οικογένεια. Η ανταμοιβή θα αξίζει τον κόπο.

Μόλις ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας, θα διαπιστώσετε ότι οι καθηγητές και το περιβάλλον σας μπορούν επίσης να σας δώσουν την απαραίτητη υποστήριξη και ενθάρρυνση. Οι συμφοιτητές σας, εξάλλου, γνωρίζουν ακριβώς τι περνάτε – και αυτοί βιώνουν το ίδιο. Και οι καθηγητές σας θα πρέπει να εργαστούν με τους συναδέλφους τους ώστε να διαμορφώσουν μαθήματα που, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα μαθήματα, βασίζονται στη γνώση του περιεχομένου και στις δεξιότητές σας.

Κάνε εγγραφή τώρα, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών του University of Europe Laureate Digital. Γίνε μέλος του παγκόσμιου δικτύου μας.

 • Management
 • Marketing
 • Εκτύπωση

  Επιλογή άρθρων

  Αναζήτηση
  FI-investing-in-psychological-well-being-results-with-income-gains.jpg

  Investing In Psychological Well-Being Pays Off With...

  Η γνώση σου
  FI-surprising-upside-of-open-offices.jpg

  Το απροσδόκητο πλεονέκτημα των γραφείων ανοικτής διάταξης

  Επαγγελματική Ανέλιξη
  FI-when-you-should-fake-it-at-work.jpg

  Πότε πρέπει να προσποιείστε στη δουλειά

  Επαγγελματική Ανέλιξη
  FI-app-inspired-by-bad-spending-habits.jpg

  An App Inspired By Bad Spending Habits,...

  Οι δεξιότητές σου

  Επιλογή άρθρων

  Αναζήτηση

  Spotlight

  ΔΙΚΤΥΩΣΗ

  Ψάχνετε για σύμβουλο ή βοήθεια για να επιλέξετε την εκπαιδευτική σας πορεία; Βρείτε τα στο δίκτυό μας!

  Συνδεθείτε
  ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συνεργαζόμενα μας πανεπιστήμια, ανάμεσα στα πιο σημαντικά ολόκληρης της Ευρώπης

  Μάθετε περισσότερα
  ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

  Ανακαλύψτε τα προσφερόμενα πτυχία μας σε όλους τους κύριους τομείς σπουδών, από επιχειρήσεις την υγεία, διαθέσιμα στις κύριες γλώσσες

  Μάθετε περισσότερα
  ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

  Κάνε τα τεστ δεξιοτήτων μας ώστε να μάθεις περισσότερα για εσένα, τα δυνατά σου σημεία, καθώς και τους τομείς στους οποίους χρειάζεσαι βελτίωση (αυτή η περιοχή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά)

  Κάνε ένα τεστ